Asuntosijoittaja Harri Vuollen haastattelu - Asuntopehtoori LKV

Asuntosijoittaja Harri Vuollen haastattelu

Asuntosijoittaja Harri Vuolle kiinnostui aikoinaan asuntosijoittamisesta ystävänsä kautta. Haastattelimme Harria reilu vuosi sitten. Nyt halusimme kuulla mitä hänelle kuuluu ja onko mikään muuttunut viimeisen vuoden aikana.

 

Onko näkemyksesi asuntosijoittamisesta muuttunut matkan varrella?

Kaksiot ja kolmiot ovat nostaneet arvoa minun silmissäni. Niissä on parempi absoluuttinen tuotto, vaikka % tuotto onkin heikompi. Samaan aikaan näissä on parempi vuokralaisten pysyvyys, mikä taas vähentää muuta välillistä kustannusta, kuten vuokravälityspalkkioiden määriä ja asuntojen kulumista muuttojen yhteydessä.

 

Minkälainen strategia sinulla on asuntosijoittajana?

Alun perin strategiani oli ostaa yksiöitä koulujen läheltä. Strategiani on siis muuttunut, sillä nyt suosin kaksioita ja kolmioita, eli pienten perheiden asuntoja. Ihmiset haluavat myös asua väljemmin, joten kolmas huone voi olla myös työhuone. Minulla on erilaisempi kattaus asuntoja eri alueilta. Tämä vähentää riskiä.

 

Minkälainen asuntoportfolio sinulla on tällä hetkellä?

Asuntoportfolioni lähentelee hiljalleen kaksinumeroisia lukuja. Puolet on yksiöitä ja puolet kaksioita tai kolmioita. Suosin asuntoja hyvien liikenneyhteyksien varrelta. Sijainnin ei tarvitse olla keskustassa, se voi olla myös kaupungin laitamilla hyvien palvelujen äärellä, esimerkikis Linnainmaalla Prisman kupeessa.

 

Hoidatko sijoitusasuntojen hallinnoinnin ja vuokrauksen itse, vai ulkoistatko nämä?

Kyllä ne ovat ulkoistettu mahdollisimman pitkälle. Tämä ei ole maksettu mainos!

Päivätyö vie aikaa kuitenkin sen verran, että ilman ulkoistamista asuntosijoittaminen ei olisi mahdollista. Minulle myös vapaa-aika on tärkeää. Olen kyllä miettinyt kuinka paljon voin asuntoja vielä hankkia, sillä ihan kaikkea en voi kuitenkaan ulkoistaa.

 

Mitä haasteita olet kohdannut tähän mennessä asuntosijoittajana? Miten olet ”taklannut” nämä haasteet?

Korona-ajan myötä on ollut haasteellisempaa löytää uutta ostettavaa, koska uusia kohteita ei ole tullut tarpeeksi ja samaan aikaan asuntosijoittajien määrä on lisääntynyt. Talvella valmistuvat uudiskohteet ovat haasteellisimpia saada vuokralle, ja tämän vuoksi saattaa tulla tyhjiä kuukausia.

Koska nämä asiat ovat aika yleisiä ilmiöitä, täytyy vain olla kärsivällinen.

 

Onko asuntosijoittajan ”uralla” tullut vastaan yllättäviä asioita?

Ei oikeastaan. Aika suoraviivaista tekemistä tämä on ja kun vähän jaksaa selvitellä asioita ja vaihtaa kokemuksia muiden asuntosijoittajien kanssa, niin mitään ennakoimatonta ei ole tullut vastaan.

 

Miten neuvoisit aloittelevaa asuntosijoittajaa?

Edelleen olen sitä mieltä, että tärkeintä on lähteä liikkeelle. On tärkeää alkaa kerryttämään tuottoa ja kokemusta asuntosijoittamisesta. Kannattaa hyväksyä se, että 6 % tuottoon ei kovinkaan helposti pääse. Alempikin on tuottoa ja jo 5 % tuottokin on kova.

Jaa eteenpäin:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Miika Vuorensola

Yrittäjä, DI, LKV, LVV

Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Miika on toiminut vuokranantajana yli 18 vuotta. Hänelle tärkeitä arvoja ovat hyvä vuokranantajuus sekä reilu peli puolin ja toisin.

miika@asuntopehtoori.fi

Etsitkö sijoitusasuntoa?

Kauttamme löydät asuntoja, jotka eivät ole aktiivisessa myynnissä. Lähetä sähköpostiosoitteesi ja ilmoitamme uutiskirjeellä potentiaalisista kohteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *