Takuuvapaa - Asuntopehtoori LKV

Takuuvapaa

Asuntopehtoori LKV:n Takuuvapaa-palvelu

Takuuvapaa-palvelun tarkoitus on tarjota vuokralaiselle mahdollisuus vuokrata asunto ilman, että hänen tulee maksaa takuuvuokraa vuokranantajalle. Vuokralainen maksaa kuukausimaksua palvelun tarjoajalle eli Asuntopehtoori LKV:lle ja Asuntopehtoori LKV takaa takuuvuokran vuokranantajalle.

Mikäli takuuvuokraa pitää realisoida vuokrasuhteen päättyessä (esim. huonosti tehdyn loppusiivouksen vuoksi 250 euroa), maksaa Asuntopehtoori LKV kyseisen 250 euroa vuokranantajalle. Tämän jälkeen Asuntopehtoori LKV perii 250 euron summaa vuokralaiselta regressioikeutensa perusteella.

Kyseessä on siis palvelu, ei vakuutus. Toisin sanoen, vuokralainen ei voi siirtää vuokrasuhteen velvoitteitaan Asuntopehtoori LKV:lle missään muodossa. Viime kädessä siis vuokralainen vastaa kaikista vuokrasopimuksen velvoitteista, kuten vuokranmaksusta ja asunnon kunnossa pitämisestä sekä hyvästä loppusiivouksesta.

Palvelun hinta on kiinteä 15 €/kk riippumatta siitä, mikä on takuuvuokran suuruus (max. 2000 €). Vuokrasopimukselle kirjataan takuuvuokran suuruus. Tyypillisesti takuuvuokra on kahden kuukauden vuokraa vastaava summa. Esimerkiksi jos vuokra on 600 € ja takuuvuokraksi on sovittu 1200 €, kattaa tämä Takuuvapaa-palvelu maksut 1200 euroon asti. Eli jos vuokrasuhteen päättyessä on esimerkiksi yksi vuokra maksamatta (600 €) ja asuntoa joudutaan kunnostamaan 700 eurolla, on summa 1300 €. Näin ollen Asuntopehtoori LKV maksaa vuokranantajalle 1200 € (sovittu takuuvuokra) ja loput 100 € jää vuokranantajan perittäväksi vuokralaiselta.

Koska kyseessä on palvelumaksu, ei 15 €/kk maksua palauteta vuokralaiselle, ei myöskään siinä tapauksessa, että vuokralainen tulisi maksaneeksi koko takuuvuokran suuruisen summan palvelumaksujen kautta. Kyseessä ei siis ole osamaksu.

Takuuvapaa-palvelun voi päättää koska tahansa maksamalla vuokranantajalle vuokrasopimuksessa sovitun takuuvuokran suuruisen summan. Tällöin vuokrasuhteen päättyessä tämä takuuvuokra palautetaan vuokralaiselle, olettaen, että sitä ei tarvitse realisoida esim. loppusiivoukseen. Tällöinkään ei palauteta maksettuja kuukausimaksuja.

Takuuvapaa-palvelu päättyy automaattisesti heti kun vuokralainen on suorittanut vuokranantajalle kaikki vuokrasopimuksen mukaiset velvoitteensa tai 1 kuukauden kuluttua vuokrasuhteen päättymisestä, minä aikana vuokranantajan tulee ilmoittaa dokumentoidut vaateensa Asuntopehtoori LKV:lle.

Takuuvapaa-palvelu ei kata osapuolille aiheutuneista välillisiä vahinkoja.

Takuuvapaa-palvelu koskee vain tätä vuokrasopimusta. Mikäli vuokrasopimukseen tehdään muutoksia lakkaa Takuuvapaa-palvelun voimassaolo.

Katso vapaat vuokra-asunnot 

 

Lisätietoa takuuvapaapalvelusta saat ottamalla meihin yhteyttä:

toimisto@asuntopehtoori.fi

045 7834 6225