Kuinka hyödyt vuokravälittäjän käytöstä - Asuntopehtoori LKV

Kuinka hyödyt vuokravälittäjän käytöstä

Vuokrausprosessi on yksi asuntosijoittamisen kulmakivistä. Oletko pohtinut, onko vuokravälittäjän käytöstä oikeasti hyötyä? Tässä muutamia (rahanarvoisia) pointteja, mitä etuja välittäjän käytöstä sinulle on:

Oman ajan säästö

Asunnon vuokraus vie aikaa, olitpa sitten ensikertalainen tai jo kokenut vuokranantaja. Asunnon kuvaus, markkinointi, yhteydenottoihin vastaaminen ja hakijoiden haastattelut, luottotietojen tarkastus, asuntoesittelyt, sopimusten laadinta, avainten luovutus… Kuinka hinnoittelet oman aikasi? Ulkoistaisitko sittenkin kaiken tämän ammattilaisen hoidettavaksi, jolloin kaikki tulee tehtyä kerralla oikein?

Oikean vuokratason määritys

Välittäjällä on paljon kokemusta, dataa ja tietoa eri alueiden vuokratasosta, ja hän osaa ammattilaisena määritellä asuntoon oikean vuokran, joka sekä palvelee asuntosijoittajaa että houkuttaa potentiaalisia vuokralaisia. Ethän halua, että asuntosi roikkuu tyhjillään viikkokausia liian korkean vuokran takia, saati että menetät mahdollista vuokratuloa liian matalan hinnoittelun vuoksi?

Markkinointi

Välittäjällä on useita väyliä markkinoida kohdetta asunnonhakijoille sekä mahdollisesti omia verkostoja, joita hän pystyy hyödyntämään. Lisäksi hän osaa ottaa edustavat valokuvat, kirjoittaa hyvän kuvaustekstin sekä antaa muut tärkeät tiedot, joita asuntojen markkinoinnissa vaaditaan.

Sopimustekniset asiat

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus? Ensimmäinen mahdollinen irtisanomisaika? Alivuokraus vai jälleenvuokraus? Välittäjä osaa laatia juridisesti pätevän vuokrasopimuksen, jossa käytetään oikeita termejä sekä otetaan huomioon vuokrankorotusehdot, irtisanomisajat ja muut tärkeät asiat. Näin ollen sopimuksen kanssa ei tule kompastuskiviä missään vaiheessa vuokrasuhdetta, ja se on reilu niin vuokranantajaa kuin vuokralaista kohtaan.

Turvallisuus

Välittäjä tuntee alan lainsäädännön ja on velvollinen noudattamaan Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton laatimaa Hyvää välitystapaa. Lisäksi aluehallintovirasto eli AVI valvoo vuokra- ja kiinteistönvälitysliikkeiden toimintaa, mikä lisää kuluttajansuojaa.

Vuokratakaus

Vuokralaisriski on yksi asuntosijoittamisen riskeistä, joihin pystyy vaikuttamaan omalla toiminnalla. Välittäjille kehittyy työssään hyvä ihmistuntemus, mikä vähentää riskiä huonosta vuokralaisvalinnasta. Lisäksi hakijoiden taustatiedot käydään tarkasti läpi. Mikäli saat välittäjältä vuokratakauksen, hänen intressinään on taatusti valita hyvä vuokralainen. Meillä Asuntopehtoorilla vuokratakaus on vuokrasuhteen ensimmäisen vuoden ajalle, joka toimii seuraavasti: jos vuokralainen ei maksa, me maksamme. Huolenpitopalvelussa takaamme vuokrat koko vuokrasuhteen ajan.

Lisäarvo

Välittäjällä on kokemusta kaikista vuokrausprosessin vaiheista ja hän osaa neuvoa kinkkisemmissäkin tilanteissa, jotka muuten saattaisivat aiheuttaa päänvaivaa. Voit kysyä välittäjältä apua esimerkiksi mahdollisissa häiriötilanteissa tai häätöprosessissa. Lisäksi välittäjältä saa neuvoja esimerkiksi verotuksellisissa asioissa tai asuntosijoitustoiminnassa ylipäätään.

Muistathan myös, että pystyt vähentämään välittäjän laskuttaman palkkion vuokratulon verotuksessa.

Jaa eteenpäin:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Mariia Ikonen

LKV, LVV

Mariia toimii Asuntopehtoorilla markkinointikoordinaattorina. Hänellä on useiden vuosien kokemus vuokra-asuntojen parissa työskentelemisestä sekä asuntosijoittamisesta. Mariialle tärkeä arvo asuntosijoittamisessa on hyvä vuokranantajuus.

mariia.ikonen@asuntopehtoori.fi

040 964 2785

Etsitkö sijoitusasuntoa?

Kauttamme löydät asuntoja, jotka eivät ole aktiivisessa myynnissä. Lähetä sähköpostiosoitteesi ja ilmoitamme uutiskirjeellä potentiaalisista kohteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.