Kiinnostaako yrittäjyys? - Asuntopehtoori LKV

Kiinnostaako yrittäjyys?

Opiskeluaikana mietin toisinaan, että olisi siistiä olla yrittäjä. Koitin miettiä jotain loistavaa yritysideaa, mutta en keksinyt mitään. Mielessä oli vain lukion fysiikan kirjan ohje innovoitiin: mieti kahta täysin eri asiaa ja yhdistä ne (esim. jäävuori ja sähköjohto -> sähkö kulkee tehokkaammin kylmässä johdossa, tai jotain).

Tämä neuvo ei toiminut kohdallani ja yrittäjyys jäi.

Asuntopehtoori sai alkunsa kun olin useamman vuoden ajan hoitanut omia asuntojani ja mietin, että voisin tarjota samaa palveluna muille asuntosijoittajille. Näin syntyi Huolenpitopalvelu.

Pian tämän jälkeen hoksasin, että kun hallinnoin sijoittajien asuntoja, pitää niitä myös pystyä vuokraamaan. Senkin homman toki osasin, mutta sitä varten piti perustaa laillistettu välitysliike.

Yrittämisen aloittamista ei kannata tehdä vaikeaksi. Katsot vain, mitä osaat ja miten sen alan yritykset toimivat. Onko kilpailijoiden osaaminen kovalla tasolla vai rima matalalla?

Olemassa olevalle alalle lähtemisessä on yksi riski vähemmän kun tiedät varmasti, että tuotteelle on kysyntää. Jos taas lähdet keksimään täysin uutta tuotetta, et voi olla varma, että sille on kysyntää. Kysy vaikka uusia softia koodanneilta nurin menneiltä start-upeilta.

Markkinatilanteella on myös paljon väliä. Minulla kävi hyvä tuuri kun satuin perustamaan Asuntopehtoorin keskellä nousukautta ja asuntosijoittamisen ollessa kuuminta hottia. Mikäli olisin perustanut sen vasta vuosi sitten taikka tänään, olisi toiminnan kasvattaminen paljon hankalampaa ja luultavasti palkkatöihin meneminen olisi kannattavampaa.

Mikäli yrittäjyys kiinnostaa, minulla on pari ehdotusta.

Muuttofirma

Asuntopehtoori vuokraa tällä hetkellä noin 2000 asuntoa vuodessa, mutta kun näen konepellin alle ja kun emme ole pörssiyhtiö niin voin veikata julkisesti, että ensi vuonna vuokraamme lähemmäs 3000 asuntoa. Tällaisen kasvun mahdollistaminen on muuten mielettömän kiinnostava yrittäjyydellinen haaste.

Olen pitkään miettinyt muuttoliikkeen perustamista. Jos meidän kautta vaihtaa asuntoa 3000 vuokralaista, niin siinä on 6000 sisään- ja ulosmuuttoa per vuosi.

En osaa sanoa montako heistä haluaisi käyttää muuttopalvelua, mutta jos määrä on vaikkapa 5 % niin se tarkoittaa 300 toimeksiantoa per vuosi heti kylmiltään. Tämän päälle sitten normaalin markkinoinnin kautta tulevat toimeksiannot.

Tämän lisäksi jos isännöinnissämme on esim. 6000 asuntoa, tulee sieltäkin jonkin verran toimeksiantoja.

Ei tämä välttämättä kovin iso bisnes alkuun olisi, mutta markkina on kuitenkin ihan hyvän kokoinen, eli kasvuvaraa on. Vertailun vuoksi Niemi Palvelut Oy:n liikevaihto näyttää olevan 46 miljoonaa euroa.

Valmiiden liidien ja olemassa olevien prosessiemme ansiosta tämä yritys saisi lentävän lähdön. Sen ei tarvitse miettiä kuka tekee nettisivut, kuka hoitaa laskutuksen ja kirjanpidon, kuka pyörittää somea, mistä löytyy yritykselle toimitilat, kuinka rekrytoida ja perehdyttää ihmisiä, kuinka dokumentoida asioita jne.

Minulla ei ole aikaa rakentaa muuttofirmaa, mutta yhdessä toisen yrittäjähenkisen ihmisen kanssa tämä olisi mahdollista.

Mikäli yrittäjyys kiinnostaa niin tässä olisi hyvä mahdollisuus hypätä yrittäjäksi normaalia pienemmällä riskillä.

Ja toisaalta, mikäli olet alan yrittäjä, mutta homma ei oikein toimi niin ota yhteyttä, katsotaan saisimmeko yrityskaupan aikaan.

AirBnb

Noin kerran pari kuukaudessa minulta kysytään voisiko Asuntopehtoori hoitaa Airbnb-asuntoja. Tällä hetkellä emme näitä hoida, mutta kun kysyntää tuntuu olevan, niin harkitsen asiaa.

Airbnb ei olisi oma yrityksensä vaan Asuntopehtoorin liiketoimintayksikkö (vuokravälityksen, Huolenpidon, myyntivälityksen ja isännöinnin rinnalla). Tämä on loogista, sillä meillä on jo paljon infraa, mitä tähän tarvitaan.

Esimerkiksi avainhallinta on meillä ammattimaisesti järjestetty, samoin kommunikointi vuokralaisten ja omistajien suuntaan.

Myös brändi ja asuntokanta on olemassa. Meidän olisi helppo konvertoida satoja nyt pitkäaikaisvuokrausessa olevia asuntoja Airbnb-käyttöön Tampereella ja Helsingissä.

Ainoa mitä meiltä puuttuu, on työtä pelkäämätön henkilö organisoimaan ja kasvattamaan tätä liiketoimintaa. Käytännössä mitä henkilön tulee tehdä, on rakentaa tämä liiketoiminta meille.

Voisin kuvitella tämän olevan aika mielenkiintoinen mahdollisuus koulusta hiljattain valmistuneelle nuorelle, sillä harvoin nuori ihminen pääsee rakentamaan tyhjästä uutta liiketoimintaa.

Palkkataso on luultavasti aluksi matala kun toimintaa nostetaan jaloilleen, mutta jos se saa tuulta alleen, on meillä isot kasvun mahdollisuudet.

Tämän homman kun hoitaa hyvin, näen mahdollisuutena Asuntopehtoorin osakkuuden ja johtoryhmän jäsenyyden. Riskisi tässä on, että joudut toimimaan pörssiyhtiön johtoryhmässä.

Jos kiinnostuit kummasta tahansa positiosta niin ota yhteyttä!

Jaa eteenpäin:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Miika Vuorensola

Yrittäjä, DI, LKV, LVV

Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Miika on toiminut vuokranantajana yli 18 vuotta. Hänelle tärkeitä arvoja ovat hyvä vuokranantajuus sekä reilu peli puolin ja toisin.

miika@asuntopehtoori.fi

Etsitkö sijoitusasuntoa?

Kauttamme löydät asuntoja, jotka eivät ole aktiivisessa myynnissä. Lähetä sähköpostiosoitteesi ja ilmoitamme uutiskirjeellä potentiaalisista kohteista.

2 Comments

 1. Elisa Vänttinen sanoo:

  Moikka! Olipa mielenkiintoinen ja hyvä teksti. Eksyin tätä itseasiassa lukemaan juurikin sillä ajatuksella ja olettamuksella, että asuntopehtoori varmasti hoitaa myös Airbnb asuntoja.

  Pitkäaikaisvuokrauksen ohella olen hurahtanut nyt myös Airbnb puolelle ja yrittäjänä alkanut miettimään myös sitä – miten vapauttaa aikaa Airbnb puolella. Kyllähän tätäkin pitäisi voida ulkoistaa, kuka tekee, miten tekee.. missä tekee?

  Todella mielenkiinnosta siis tähän artikkeliin tartuin ja oli aivan pakko laittaa viestiä (vaikka en ihan juuri koulusta ole valmistunutkaan, siitä kohta 10 vuotta.) Mutta valtava palo asunto rintamalla, motivaatiossa ja oman potentiaalin käytössä olisi juurikin näihin asioihin!

  Tämä siis kolahti ja kiinnostaisi kuulla tästä mahdollisuudesta lisää!

  Työtä pelkäämätön 32-vuotias yrittäjä, asuntosijoittaja ja flippaaja.

  • Asuntopehtoori sanoo:

   Kiitos mukavasta kommentista! Jos haluat jutella lisää niin ota rohkeasti meihin yhteyttä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *