Haastattelussa asuntosijoittaja Jani Koskinen - Asuntopehtoori LKV

Haastattelussa asuntosijoittaja Jani Koskinen

Turkulaisesta Jani Koskisesta tuli asuntosijoittaja, kun hänelle perheineen tuli tarve muuttaa pois ensimmäisestä omistusasunnosta. Mielessä pyöri sekä asunnon myynti että vuokraus, mutta ajatus vuokraamisesta voitti. Jani hoiti vuokrausprosessin itse ja kaikki sujui hyvin. Tästä syttyi kipinä ja kiinnostus asuntosijoittamiseen.

Asuntosijoitustoiminnan aloittaminen

Kun oma asunto oli saatu vuokrattua, Jani jatkoi opettelua asuntosijoittamiseen liittyen. Hän selasi paljon asuntojen myynti-ilmoituksia sekä pyöritteli kohteiden numeroita, tuottoja ja kannattavuuksia.

“Luin muutaman asuntosijoittamiseen liittyvän kirjan sekä blogitekstejä, kuuntelin podcasteja asuntosijoittamisesta ja sijoittamisesta yleisesti. Lisäksi kävin sparrailukeskusteluja muutamien asuntosijoittajien kanssa. Kaikki tämä opettelu jatkuu edelleen”, Jani kertoo.

Jälkikäteen Jani on todennut, että asuntosijoittamisen aloittaminen omasta asunnosta, jossa on asunut itse vuosia, ei välttämättä ollut se helpoin startti. Omaan asuntoon on yleensä jollain tavalla kiintynyt, mikä tuo omat haasteensa muun muassa päätöksentekoon vuokrausprosessin aikana.

Strategia

Jani suosii asuntosijoittajana osta ja pidä -strategiaa. Hän pyrkii hankkimaan kassavirtapositiivisia kohteita hieman vanhemmista taloyhtiöistä, joihin ei ole tulossa suuria remontteja. Arvonnousupotentiaalia hän ei juurikaan painota kohteiden etsinnässä. Tulevaisuudessa Janilla on tarkoitus hankkia salkkuunsa myös muutama uudiskohde.

Kaikki Janin omistamat kohteet ovat yksiöitä ja kaksioita – lukuun ottamatta ensimmäistä omistusasuntoa, joka on hieman isompi perheasunto. Asunnot sijaitsevat Turussa, Nokialla, Hämeenlinnassa sekä Jyväskylässä. Joitakin asuntoja Jani on hankkinut myös yhdessä ystävänsä kanssa.

“Tällä hetkellä on kova haku päällä, ja syksyn aikana pitäisi vielä jokin hyvä hankinta saada tehtyä”.

Jani pyrkii hoitamaan sijoitusasuntojensa hallinnoinnin pääosin itse, mutta on käyttänyt myös Asuntopehtoorin Huolenpitopalvelua helpottamaan arkeaan. Sama koskee myös asuntojen vuokrausprosessia: mikäli kohde sijaitsee kaukana kotoa, on välillä ollut helpompi käyttää vuokravälittäjää apuna.

Asuntosijoittamisen haasteet

Epävarmuutta aiheuttavia tekijöitä sekä riskejä asuntosijoittamisesta löytyy. Asioita pitää jaksaa tutkia ja selvittää, ja päätökset kannattaa tehdä maltilla. Osittain epävarmuustekijöitä tulee kuitenkin oppia sietämään, ja toisaalta tekemällä oppii usein parhaiten.

Suurempia kompastuskiviä ei Janin asuntosijoitusuran aikana ole onneksi tullut vastaan: “Innokkuudesta ja vauhtisokeudesta johtuen eräs virhearvio saattoi olla hyvinkin lähellä, mutta onneksi rakas vaimoni hoksasi tilanteen ja uudelleenarvioinnin jälkeen päädyimme varmasti parempaan lopputulokseen.”

Haastavimpana asuntosijoittamisessa Jani kokee hyvien sijoituskohteiden ja diilien löytämisen: “Pitää vaan jaksaa etsiä ja tehdä töitä asian eteen. Omalta osaltani voin myös todeta, että hyvän rahoituskumppanin etsiminen on käynnissä.”

Vinkit aloittelevalle asuntosijoittajalle

Aloittelevia asuntosijoittajia Jani neuvoo tekemään kotiläksyt ennakkoon: “Asuntosijoittamisen perusteisiin kannattaa tutustua perusteellisesti, ja omaa toimintaa sekä sijoitusstrategiaa kannattaa pohtia jo etukäteen. Lisäksi muiden sijoittajien kanssa verkostoituminen kannattaa, sillä se tuo uusia näkökulmia ja ajatuksia. Kun asuntosijoittamisen teoriapuoli on tullut tutuksi, ei muuta kuin rohkeasti asuntoa ostamaan!”

 

Haluaisitko vapauttaa omaa aikaasi ja jättää vuokra-asuntosi ammattilaisen hoidettavaksi pysyvällä vuokratakuulla? Tutustu Huolenpitopalveluumme ja ota yhteyttä!

Jaa eteenpäin:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Mariia Ikonen

LKV, LVV

Mariia toimii Asuntopehtoorilla markkinointikoordinaattorina. Hänellä on useiden vuosien kokemus vuokra-asuntojen parissa työskentelemisestä sekä asuntosijoittamisesta. Mariialle tärkeä arvo asuntosijoittamisessa on hyvä vuokranantajuus.

mariia.ikonen@asuntopehtoori.fi

040 964 2785

Etsitkö sijoitusasuntoa?

Kauttamme löydät asuntoja, jotka eivät ole aktiivisessa myynnissä. Lähetä sähköpostiosoitteesi ja ilmoitamme uutiskirjeellä potentiaalisista kohteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *