Asuntopehtoorin vuosi 2023 - Asuntopehtoori LKV

Asuntopehtoorin vuosi 2023

Asuntopehtoorin vuosi 2023 oli kasvun vuosi. Voisin luetella paljon yksittäisiä kasvulukuja, mutta nostan esille vain kaksi: liikevaihtomme kasvoi tänä vuonna noin 40 % ja maksoimme palkkoja lähes kaksi miljoonaa euroa. Olen iloinen voidessamme työllistää vaikeinakin aikoina.

Tänä vuonna olemme tehneet yli 300 dokumentoitua isompaa parannusta toimintamalleihimme, prosesseihimme ja dokumenttipohjiimme. Nämä parannukset ovat asiakkaidemme eduksi ja kun teemme tätä jatkuvaa kehitystyötä, niin vuoden aikana yrityksemme laatu ja kilpailukykymme paranee tasaiseen tahtiin.

Ilahduttavin asia on, että pitkäaikainen strategiamme päästä palvelemaan instituutionaalisia asiakkaita on kantanut hedelmää. Näitä suurasiakkuuksia on jo paljon ja niitä tulee jatkuvasti lisää. Nämä ammattisijoittajat ovat huomanneet kyvykkyytemme palvella heitä yhtä tasokkaasti kuin isot globaalit toimijat, mutta laadun lisäksi meiltä löytyy nopeutta ja joustavuutta. Tälläkin saralla kehitystyömme jatkuu.

Tänä vuonna vuokrasimme satoja ammattisijoittajien asuntoja ja ensi vuonna määrä ylittänee 1000 asunnon rajan. Lisäksi monet näistä ammattisijoittajien asunnoista on Huolenpitopalvelumme ja isännöintimme piirissä, eli hoidamme heidän kiinteistövarallisuutta kokonaisvaltaisesti.

Institutionaalisilla sijoittajilla on paljon enemmän vaatimuksia kuin yksityisellä asuntosijoittajalla. Tämän vuoksi tänä vuonna olemme käyttäneet paljon aikaa kehittääksemme prosessejamme siten, että ne täyttävät myös instikoiden vaatimukset. Nämä uudet opit ja toimintatavat hyödyttävät myös pienempiä asiakkaitamme, sillä nyt he saavat soveltuvin osin nämä samat parannukset palveluitamme käyttäessään.

Olemme vakiinnuttaneet asemamme Tampereen isoimpana ja laadukkaimpana sijoitusasuntojen vuokravälittäjänä. Tulevien vuosien tavoite on tehdä sama muissa Suomen suurissa kaupungeissa. Lähtökohdat tähän ovat hyvät, sillä meillä on todistettavasti toimiva toimintamalli, tyytyväiset asiakkaat ja edulliset hinnat. Esimerkiksi Helsingissä kolmion vuokra voi helposti olla 1500 €/kk, jolloin normaali välityspalkkio on 1500 € sisältäen tai lisättynä arvonlisäverolla. Meidän välityspalkkio tälle asunnolle on 950 € sis. alv 24 %. Olemme siis 36 % – 49 % edullisempi.

Samoin Huolenpitopalvelumme kiinteä 35 €/kk hinta on sitä kilpailukykyisempi mitä korkeampi asunnon vuokra on. Vaikutus vuokratuottoon on noin 0,1 %, eli sen takia ei kannata jättää hankkimatta sijoitusasuntoa, että sitä ei jaksaisi itse hoitaa.

Edullisen välityspalkkion lisäksi välitykseemme kuuluu vuoden vuokratakuu eli takaamme toimintamme laadun vuokranantaja-asiakkaalle.

Huolenpitopalveluun kuuluu pysyvä vuokratakuu (meidän kautta vuokrattuihin asuntoihin), mikä on ollut suuri lisäarvo asiakkaillemme. Jotkut asiakkaat ovat jopa kommentoineet, että heidän pankkinsa oli antanut rahoitusta paremmilla ehdoilla koska pankin näkökulmasta asiakkaan riski oli matalampi koska vuokralle oli kaksi maksajaa.

Kuten välityksen puolella, myös isännöinnissä kasvoimme kiitettävästi tänä vuonna. Isännöimme nyt noin 150 taloyhtiötä ja asiakastyytyväisyys tälläkin saralla on hyvää. Asiakkaat arvostavat ystävällistä ja ripeää asiakaspalveluamme.

Taloyhtiöt kamppailevat yhä nousseiden kulujen kanssa ja tässä teemme kaikkemme voidaksemme helpottaa taloyhtiöitä ja vähentää vastikkeiden nousupaineita. Käytännön konstit ovat aika perusjuttuja ja ne vaihtelevat yhtiöittäin. Mutta tässäkin perusvarma suorittaminen pitkällä aikavälillä sataa asiakkaan laariin.

Ensi vuonna jatkamme samaa rataa, eli päivä toisensa jälkeen kehitämme arjen tekemistä paremmaksi ja paremmaksi, ja mahdollisesti tuomme myös uusia palveluita tarjolle.

Kiitos paljon kuluneesta vuodesta kaikille asuntopehtoorilaisille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Ja oikein hyvää uutta vuotta 2024!

Jaa eteenpäin:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Miika Vuorensola

Yrittäjä, DI, LKV, LVV

Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Miika on toiminut vuokranantajana yli 18 vuotta. Hänelle tärkeitä arvoja ovat hyvä vuokranantajuus sekä reilu peli puolin ja toisin.

miika@asuntopehtoori.fi

Etsitkö sijoitusasuntoa?

Kauttamme löydät asuntoja, jotka eivät ole aktiivisessa myynnissä. Lähetä sähköpostiosoitteesi ja ilmoitamme uutiskirjeellä potentiaalisista kohteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *