Yrittäjätarina: Miika Vuorensola - Asuntopehtoori LKV

Yrittäjätarina: Miika Vuorensola

Miika Vuorensola on Asuntopehtoorin perustaja ja toimitusjohtaja. Vuokranantajana hän on toiminut yli 15 vuotta. 

 

Miika, kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

Perustin Asuntopehtoorin kesällä 2018, eli olen ollut yrittäjä reilun kolmen vuoden ajan. Tosin asuntosijoittamista yrityksen kautta olen tehnyt pidempään, eli jos sen laskee yrittäjyydeksi, niin sitten pidempään kuin tuon kolme vuotta.

 

Kerro hieman taustastasi, ja miten päädyit yrittäjäksi?

Olen koulutukseltani diplomi-insinööri ja työskennellyt aiemmin ostopäällikkönä. Asuntosijoittaminen mahdollisti palkkatöiden lopettamisen ja vuoden mietinnän jälkeen päädyin kokeilemaan yrittäjyyttä. Siinä mielessä yrittäjyyden riski oli matalampi, koska ei ollut niin isoa huolta toimeentulosta vaikka yrittäminen ei olisikaan onnistunut.

 

Mikä yrittäjyydessä on mielestäsi parasta? Entä mitkä ovat huonoja puolia?

Parasta yrittäjyydessä on sen monipuolisuus ja se, että ei ole mitään rajoja. Lähdin tekemään vuokravälitystä yksin, ja sittemmin olen kasvattanut yrityksen tekemään myyntivälitystä, Huolenpitopalvelua, analysointipalveluja sekä käynnistänyt kokonaan uuden liiketoiminnan eli isännöinnin.

On ollut todella mielenkiintoista opetella eri asioita yrittäjyydestä ja tulen varmasti jatkamaan samalla tiellä, enkä pidä lainkaan mahdottomana, ettenkö voisi aloittaa muitakin liiketoimintoja tulevaisuudessa.

Yksi huono puoli on tietynlainen yksinäisyys: yrittäjällä ei tyypillisesti ole yrityksessä henkilöä, jonka kanssa voisi pallotella ajatuksia avoimesti.

 

Mikä on yllättänyt yrittäjän taipaleellasi?

Minut on yllättänyt, miten helppoa tämä on! Ei tarvitse kuin käyttää arkijärkeä, niin monista asioista selviää. Mielestäni yrittämisen riskiä suurennellaan.

 

Mitä vinkkejä antaisit aloittavalla yrittäjälle?

Ylivoimaisesti tärkeintä yrittäjyydessä on saada asioita tapahtumaan. Pidä kiinni sanastasi ja tee mitä on sovittu – ja vähän päälle. Vastaa puhelimeen. Tee tätä säännöllisesti viikosta ja vuodesta toiseen. Kun homma kasvaa, joudut opettelemaan uusia taitoja. Mieti tällöin, kenen vinkkejä kuuntelet.

 

Käy lukemassa blogistamme myös työntekijöidemme uratarinoita. Tervetuloa tutustumaan meihin!

 

Jaa eteenpäin:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Mariia Ikonen

LKV, LVV

Mariia toimii Asuntopehtoorilla markkinointikoordinaattorina. Hänellä on useiden vuosien kokemus vuokra-asuntojen parissa työskentelemisestä sekä asuntosijoittamisesta. Mariialle tärkeä arvo asuntosijoittamisessa on hyvä vuokranantajuus.

mariia.ikonen@asuntopehtoori.fi

040 964 2785

Etsitkö sijoitusasuntoa?

Kauttamme löydät asuntoja, jotka eivät ole aktiivisessa myynnissä. Lähetä sähköpostiosoitteesi ja ilmoitamme uutiskirjeellä potentiaalisista kohteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.