Uratarina: Mikael Tuominen - Asuntopehtoori LKV

Uratarina: Mikael Tuominen

Käymme blogissamme läpi Asuntopehtoorin työntekijöiden omia uratarinoita. Tervetuloa tutustumaan meihin! Tänään vuorossa on Mikael Tuominen, joka työskentelee asuntojen vuokrauksen ja myynnin parissa.

 

Mikael, kuinka kauan olet ollut Asuntopehtoorilla töissä ja missä toimipisteessä työskentelet?

Aloitin Asuntopehtoorilla vuoden 2021 alussa. Työskentelen Turussa.

 

Kerro hieman taustasi, ja miten päädyit Asuntopehtoorille nykyiseen rooliisi?

Asunnot ja asuntosijoittaminen kiinnostaa minua kovasti, ja sitä kautta hain ensin yhteistyökumppanillemme Sibvest Oy:lle töihin. Ilmeisesti hakemus jäi mieleen, sillä myöhemmin Asuntopehtoorin yrittäjä Miika Vuorensola soitti minulle ja kysyi halukkuuttani lähteä vetämään toimintaa Turussa.

Vaikka minulla ei ollut aiempaa kokemusta alasta, innokkuus ja mielenkiinto ovat auttaneet saamaan työstä kiinni nopeallakin aikataululla. Lisäksi joukkueurheilutaustani jääkiekon parissa on opettanut yhteistyötaitoja sekä tavoitteellisuutta, jotka ovat suuressa roolissa myös kiinteistöalalla.

 

Mitä kaikkea työhösi kuuluu?

Työhöni kuuluu pääasiassa asuntojen vuokrausta sekä myyntiä. Myyntikohteet käy kuvaamassa ammattilainen, ja minä teen myynti-ilmoituksen nettiin eri kanaviin. Myöhemmässä vaiheessa järjestän asuntojen näytöt ja välitän tarjoukset myyjälle. Loppuvaiheessa on kauppakirjojen teot sekä kaupan loppuunvienti eri osapuolten kanssa.

Vuokrakohteissa laadin ilmoituksen, järjestän näytöt, haastattelen hakijat ja esittelen heidät vuokranantajalle, teen vuokrasopimukset sekä luovutan avaimet tulevalle vuokralaiselle.

Mikäli kohde ulkoistetaan kokonaan hoitoomme, kommunikoin vuokranantajan ja vuokralaisen kanssa eri asioiden hoidosta.

 

Mikä työssäsi on parasta?

Parasta työssäni on tietynlainen vapaus. Osan asioista pystyy hoitamaan olematta koko ajan työpöydän ääressä, mikä mahdollistaa varsinkin kesäisin ulkoilmasta nauttimisen. Toinen asia on ehdottomasti asunnot, joiden parissa saa työskennellä – samalla oppii koko ajan uutta sijoittamisesta, kun saa eri vuokranantajilta erilaisia näkökulmia!

 

Mikä tekee sinusta hyvän työssäsi?

Koen tulevani ihmisten kanssa hyvin toimeen, joka varmasti auttaa yhteistyön läpiviennissä. Pyrin myös hoitamaan työtehtäväni ripeästi, eli olen aktiivinen ja tehokas välittäjä.

 

Mitä vinkkejä antaisit henkilölle, joka haluaa tälle alalle töihin?

Mielestäni asuntosijoittamisesta ja välittäjän työstä tulee olla aidosti kiinnostunut. Koska työ mahdollistaa tietyn vapauden, se tuo mukanaan myös vastuuta – vaikka et olisikaan aina toimistolla, niin työt on tehtävä kun niitä tulee. Ihmistuntemus ja empatia ovat myös tärkeitä, koska vuokraustilanteissa autat valitsemaan vuokranantajalle parhaan mahdollisen vuokralaisen.

Jaa eteenpäin:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Mariia Ikonen

LKV, LVV

Mariia toimii Asuntopehtoorilla markkinointikoordinaattorina. Hänellä on useiden vuosien kokemus vuokra-asuntojen parissa työskentelemisestä sekä asuntosijoittamisesta. Mariialle tärkeä arvo asuntosijoittamisessa on hyvä vuokranantajuus.

mariia.ikonen@asuntopehtoori.fi

040 964 2785

Etsitkö sijoitusasuntoa?

Kauttamme löydät asuntoja, jotka eivät ole aktiivisessa myynnissä. Lähetä sähköpostiosoitteesi ja ilmoitamme uutiskirjeellä potentiaalisista kohteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *