Uratarina: Janita Uusikari - Asuntopehtoori LKV

Uratarina: Janita Uusikari

Käymme läpi blogimme uudessa sisältösarjassa Asuntopehtoorin työntekijöiden omia uratarinoita. Tervetuloa tutustumaan meihin! Tänään vuorossa on asuntojen vuokrauksen ja myynnin parissa työskentelevä Janita Uusikari.

 

Janita, kuinka kauan olet ollut Asuntopehtoorilla töissä ja missä toimipisteessä työskentelet?

Aloitin työskentelemään Asuntopehtoorilla elokuun 2021 alussa. Hoidan asuntojen vuokrausta, myyntiä ja Huolenpitopalvelua pääkaupunkiseudulla sekä sen kehyskunnissa.

 

Kerro hieman taustastasi, ja miten päädyit Asuntopehtoorille nykyiseen rooliisi?

Olen koulutukseltani tradenomi ja toimin aiemmin huolintaliikkeen talouspäällikkönä vuosia. Olen myös intohimoinen asuntosijoittaja vuodesta 2015 lähtien.

Olen ollut pari viimeisintä vuotta kotona lasten kanssa, ja sinä aikana olen käyttänyt entistä enemmän aikaa oman asuntosijoittamistoiminnan kasvattamisen ja aiheen opiskelun parissa. Viimeisen vuoden aikana tajusin, että se on juuri sitä, mitä kaikkein mieluiten tekisin täyspäiväisesti.

Oma asuntosijoitustoiminta ei kuitenkaan vielä ole sillä tasolla, että se toisi leivän pöytään tai vaatisi kokopäiväistä työskentelyä. Sen vuoksi ajattelin, että jos menisin johonkin yritykseen tekemään välittäjän töitä ja hoitamaan muiden asuntosijoittajien sijoituksia, pääsisin periaatteessa tekemään asuntosijoittamista täyspäiväisesti ja joku vielä maksaisi minulle siitä palkkaa!

Minulle oli heti selvää, että juuri Asuntopehtoori on se yritys, johon kaikista mieluiten haluaisin mennä tätä tekemään. Olen tutustunut Asuntopehtooriin monen eri kanavan kautta parina viime vuotena, kun olen kahlannut läpi kaikkea mahdollista asuntosijoittamiseen liittyvää materiaalia. Asuntopehtoorin arvot ja dynaaminen tapa tehdä asioita tekivät minuun vaikutuksen heti alusta lähtien.

 

Mitä kaikkea työhösi kuuluu?

Päivät kuluvat aika pitkälti asuntonäytöillä, asiakastapaamisilla sekä tietokoneen ääressä toimeksiantoja, hinta-arvioita, kauppakirjoja sekä vuokrasopimuksia naputellen. Aikaa menee myös taloyhtiön papereita lueskellen, kun tutustun uusiin kohteisiin.

 

Mikä työssäsi on parasta?

Työ on aika yrittäjämäistä, mistä pidän kovasti. Saan itse suunnitella ja aikatauluttaa päiväni, enkä ole sidottu tiettyihin työaikoihin.

On myös mahtavaa, että pääsen tutustumaan erilaisiin ihmisiin joka päivä. On palkitsevaa, kun pystyy auttamaan ihmisiä löytämään itselleen sopivan kodin, sekä vuokranantajia löytämään hyvän vuokralaisen. Lisäksi tässä työssä oppii joka päivä uutta ihmisistä, asunnoista sekä asuntomarkkinasta ja pääsee verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa.

Olen myös saanut ihan mahtavaa palautetta asiakkailta ja se kyllä lämmittää mieltä aina valtavasti!

 

Mikä tekee sinusta hyvän työssäsi?

Minulla on hyvä ihmistuntemus ja tilannetaju, joka auttaa tässä työssä valtavasti.

Lisäksi oma asuntosijoituskokemus auttaa minua ymmärtämään vuokranantajan näkökulmaa ja sen ansiosta pystyn myös antamaan neuvoja kaikenlaisissa tilanteissa vuokrasuhteisiin ja asuntoihin liittyen. Tunnen asunto- ja vuokramarkkinaa ja seuraan sitä myös oman sijoitustoimintani puitteissa jatkuvasti.

Lisäksi olen hyvä organisoimaan, mikä on tärkeä ominaisuus tässä työssä, jossa on monta liikkuvaa osaa.

 

Mitä vinkkejä antaisit henkilölle, joka haluaa tälle alalle töihin?

Kannattaa tutustua sen alueen asunto- ja vuokramarkkinaan, missä haluaa työskennellä. On myös erittäin hyödyllistä opetella lukemaan taloyhtiön papereita ja tutustua hyvään välitystapaan. Sitten vain hakemaan töitä avoimin mielin, valmiina oppimaan uutta joka päivä. Työ tekijäänsä opettaa!

Jaa eteenpäin:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Mariia Ikonen

LKV, LVV

Mariia toimii Asuntopehtoorilla markkinointikoordinaattorina. Hänellä on useiden vuosien kokemus vuokra-asuntojen parissa työskentelemisestä sekä asuntosijoittamisesta. Mariialle tärkeä arvo asuntosijoittamisessa on hyvä vuokranantajuus.

mariia.ikonen@asuntopehtoori.fi

040 964 2785

Etsitkö sijoitusasuntoa?

Kauttamme löydät asuntoja, jotka eivät ole aktiivisessa myynnissä. Lähetä sähköpostiosoitteesi ja ilmoitamme uutiskirjeellä potentiaalisista kohteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *