Näin hankit uuden auton, jonka arvo nousee - Asuntopehtoori LKV

Näin hankit uuden auton, jonka arvo nousee

auton leasing

Arvonkehityksestä

Vuonna 2018 keskimääräisen uuden auton hinta oli 33 000 euroa. Vuoden kuluttua arvo oli alentunut 14 % eli 4 620 eurolla.

Voit myös leasata auton, jolloin arvon alentuminen jää auton omistajan murheeksi. Olitpa sitten ostaja tai leasaaja, maksat kuitenkin auton käyttökulut, vakuutukset ja huollot (joko suoraan tai sopimuksen kautta). Tämän vuoksi niillä ei ole isompaa merkitystä kun pohdit kannattaako auton leasing vai ostaminen.

Uutena ostetun asunnon arvo sen sijaan näyttäisi nousevan valmistumisen jälkeen, vaikka asunto ei enää vuoden päästä olekaan uusi.

 

Vaihtoehtoiskustannus

Jos olet autonhankkimispuuhissa ja sinulla on tilillä keskimäärin 33 000 €, voisit ostaa auton ilman rahoitusta (joka muuten on superkallista toisinaan).

Sattumalta myös aika monen uuden asunnon myyntihinta on noin 33 000 euroa. Mutta otetaan vaikkapa tämä Nokian keskustaan nousevan kohteen yksiö esimerkiksi:

 • Vuokra 550 €/kk
 • Hoitovastike 179 €/kk
 • Kassavirta verojen jälkeen 260 €/kk

Entäpä jos auton ostamisen sijaan ostaisitkin uuden asunnon, laittaisit sen vuokralle ja vuokratulolla maksaisit auton leasingin?

 

Auton leasing

Esim. Toyota tarjoaa diiliä, jossa ostat Corollan hintaan 299 €/kk (plus käyttökulut) ja Toyota sitoutuu ostamaan auton takaisin sinulta 12 kuukauden päästä. Eli saat käyttää autoa vuoden, maksat siitä 3 588 € ja palautat sen autoliikkeelle.

Kassavirta riittää melkein 1:1 maksamaan kyseisen auton leasingin. Omistamalla auton, vuoden päästä olisit menettänyt 4 600 €, mutta omistamalla asunnon ja käyttämällä sen vuokratuloja maksamaan auton leasingin, olisit menettänyt vain (299-260)*12=468 €.

Hieman tuunaamalla speksejä itsellesi sopivaksi löydät varmasti yhtälön, jossa asunto maksaa auton kokonaan.

Vuoden päästä voit palauttaa auton autoliikkeeseen ja ottaa taas uuden auton alle vuoden sopimuksella. Vuosien varrella asunnon yhtiölainan hoitokulut pienenevät ja sinulle jää enemmän rahaa käteen.

Tämän lisäksi kymmenen vuoden päästä auton arvo olisi enää joitain tonneja kun taas asunnon arvo luultavasti on noussut tonneilla.

Kannattaa siis omistaa omaisuuslajia, jonka arvo nousee ja vuokrata (eli antaa jonkun muun omistaa) sitä, jonka arvo laskee.

Jaa eteenpäin:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Miika Vuorensola

Yrittäjä, DI, LKV, LVV

Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Miika on toiminut vuokranantajana yli 18 vuotta. Hänelle tärkeitä arvoja ovat hyvä vuokranantajuus sekä reilu peli puolin ja toisin.

miika@asuntopehtoori.fi

Etsitkö sijoitusasuntoa?

Kauttamme löydät asuntoja, jotka eivät ole aktiivisessa myynnissä. Lähetä sähköpostiosoitteesi ja ilmoitamme uutiskirjeellä potentiaalisista kohteista.

5 Comments

 1. Juhani sanoo:

  Tein edellä mainitun Oulun keskustassa reilu kaksi vuotta sitten. Myin oman autoni jonka käytin käsirahaksi kaksioon ja liisasin uuden auton 3 vuoden sopimuksella. Vuokratulo ja leasing maksu sama luokkaa. Viime kuussa identtinen asunto myyntiin samasta taloyhtiöstä 15k kalliimmalla kuin mitä itse maksoin.

  • Asuntopehtoori sanoo:

   Jep, juuri näin! Kohta voit uudelleenrahoittaa arvonnousun ja ostaa toisen asunnon, sitten puolisokin saa ajaa uudella autolla ilmaiseksi 🙂

 2. Sari sanoo:

  Asuntolainan tai taloyhtiölainan lyhennyksen jälkeen ei vaan taida jäädä leasingmaksuun rahaa. Mutta tätä ideaa pitää tutkia seur autonankintaa varten.👍

  • Asuntopehtoori sanoo:

   Juu näinhän se menee. Eli sitten on kolmisen vuotta aikaa kehittää jostain toinen 300 e/kk tulolähde tai siirtyä pyöräilemään 🙂

 3. Janne sanoo:

  Mitäs rahaa se about 100e/kk pääomavero vuokratuloista on ? Mutta mielenkiinntoinen ja ajatuksia herättävä ajatusleikki toki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *