Asunnonetsijän UKK

Miten voin saada vuokra-asunnon?
Löydettyäsi kiinnostavan asunnon lähetä asuntohakemus huolellisesti täytettynä, niin parannat mahdollisuuksiasi saada vuokra-asunto. Mitä tarkemmin itsestäsi kerrot, sitä helpommin voimme suositella sinua vuokranantajalle.
Mitkä ovat vuokralaisen valintakriteerit?
Viime kädessä päätöksen tekee aina vuokranantaja. Yleisesti ottaen lähes kaikki vuokranantajat arvostavat mm. puhtaita luottotietoja, työpaikkaa (tai muuta vakaata tulolähdettä), reipasta ja luotettavaa olemusta sekä valmiutta vastaanottaa asunto heti sen vapautuessa edelliseltä asukkaalta.
Voinko saada asunnon vaikka minulla on merkintöjä luottotiedoissa?

Kyllä voit. Asiaan vaikuttaa paljon se, mikä on luottotietomerkinnän syy. Vuokranantajan kannalta merkittävin syy on maksamaton vuokra.

Ole kuitenkin aina rehellinen ja suora luottotietojen suhteen. Ne tarkastetaan aina ennen vuokrasopimuksen laatimista eli merkintöjen peittely on turhaa ja vain heikentää mahdollisuuksiasi.

Jos saat jonkun tutun tai läheisen takaamaan vuokrasuhteen, olet heti paremmassa asemassa vuokra-asunnon saannin suhteen.

Pitääkö vuokralaisen maksaa palvelusta?
Ei. Välityspalkkion maksaa aina toimeksiantaja, joka lähes aina on vuokranantaja. Vuokralainen voi toki myös tehdä toimeksiantosopimuksen vuokra-asunnon hakemista varten, jolloin hän maksaa välityspalkkionkin.
Täytyykö vuokralaisen maksaa aina vuokravakuus eli takuuvuokra?
Asunnon vuokraamiseen kuluihin sisältyy yleensä 2–3 kk:n takuuvuokra. Voit kuitenkin vapautua siitä Asuntopehtoorin Takuuvapaa-palvelulla, jossa maksamme takuuvuokran puolestasi.